Rode bieten pickles Nieuw recept
Ontdek alle recepten!
MAGGI® BOUILLON HARTJE® Kruidentuiltje

MAGGI® BOUILLON HARTJE®
Kruidentuiltje


Voedingswaarden
Voedingswaarden Voor
100g
Per
portie
Energie 143 17
Eiwitten 1,8 0,2
Koolhydraten
waarvan suikers
3,5 0,4
Vetten
waarvan verzadigd
0,4 0
Vezels 1,7 0,2
Natrium 6,2 0,74

Rode bieten pickles

ico-print

35 minuten

6 personen

5% GDA = 105 kcal

  • 2 gekookte rode bieten
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 4 teentjes look
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 1 Maggi® BOUILLON HARTJE® Kruidentuiltje
  • Kruidnagelpoeder
  • Kaneelpoeder
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 4 eetlepels suiker
  • Peper en zout

  • Pel de bieten en snij ze in stukjes.
  • Pel en snij de appel, de uien en de look in stukjes.
  • Plaats de appelen, uien en look met het Maggi® BOUILLON HARTJE® Kruidentuiltje, het kruidnagelpoeder, het kaneelpoeder, de azijn en de suiker in een pot. Laat 10 minuten afgedekt stoven.
  • Voeg daarna de rozijnen toe en laat 5 minuten rustig verder garen.
  • Voeg de bieten toe en laat nog 3 minuten garen.
  • Proef na op suiker, peper en zout.
  • Bewaar het eindresultaat op een koele, donkere plaats in goed afgesloten potten.

Suggesties

Over rode biet
Deze zoete knolgroente is dankzij haar intense rode kleur altijd een leuke verschijning op borden. Ze is niet ziektegevoelig en dus makkelijk te telen. Oogst de knollen tijdig, idealiter naar het einde van de zomer toe, als ze te groot worden zijn ze vaak zacht en melig. Wij kennen vooral de ronde rode biet maar er bestaan ook lange variëteiten. Bewaar de biet best ongeschild gedurende maximum één week op een koele donkere plaats en kook hem ook ongeschild. Dompel een biet net onder in koud water en laat gedurende een veertigtal minuten zacht koken. Schil de biet als hij afgekoeld is. Deze knolgroente kan ook rauw geraspt worden of in stukjes gesneden opgelegd worden in azijn met een laurierblad als smaakmaker. Wil je rode biet invriezen, kook hem dan zeker eerst gaar.

 

Rode bieten