Pastinaak, wortel en aardappelschotel Nieuw recept
Ontdek alle recepten!
MAGGI® BOUILLON HARTJE® Kruidentuiltje

MAGGI® BOUILLON HARTJE®
Kruidentuiltje


Voedingswaarden
Voedingswaarden Voor
100g
Per
portie
Energie 143 17
Eiwitten 1,8 0,2
Koolhydraten
waarvan suikers
3,5 0,4
Vetten
waarvan verzadigd
0,4 0
Vezels 1,7 0,2
Natrium 6,2 0,74

Pastinaak, wortel en aardappelschotel

ico-print

45 minuten

4 personen

15% GDA = 295 kcal

  • 2 pastinaken
  • 2 wortelen
  • 2 aardappelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 MAGGI® BOUILLON HARTJE® Kruidentuiltje
  • Peper en zout

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Schil alle groenten en aardappelen en snij ze in beetklare stukken.
  • Warm de olie op in een pannetje met 3 dl water en de 2 MAGGI® BOUILLON HARTJE® Kruidentuiltje. Roer tot de bouillon is gesmolten.
  • Druppel de bereiding over de groenten en dek de schotel af met aluminiumfolie.
  • Schuif de schotel in de oven. Laat eerst 20 minuten afgedekt garen en dan nog eens 15 minuten zonder de folie.
  • Dien op met vlees- of visgerechten.

Suggesties

Over pastinaak
De oude Egyptenaren en Romeinen kenden duizenden jaren geleden al de pastinaak. Deze groente kan je het best in lichte grond telen. Vroeg in het voorjaar gezaaide pastinaak mag al vanaf juli geoogst worden maar krijgt de meeste smaak wanneer hij pas de in de herfst geoogst wordt. Met zijn zoete, anijsachtige smaak en mooie witte kleur kan je met deze groente veel kanten uit: gebakken, gestoofd en zelfs rauw smaakt hij heerlijk. Maar ook als chips in de frituur gebakken en gekruid met een beetje zeezout is deze groente een echte versnapering. Pastinaak kan je makkelijk enkele dagen bewaren in het groentevak van je koelkast.

Pastinaak